Mina gröna

Varma nektariner med ingefära och vitlök

Supergott tillbehör till en stekt ryggbiff eller kyckling.

Varma nektariner med ingefära och vitlök

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 nektariner i stora klyftor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja till stekning
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt, svartpeppar eller några stänk grön tabasco till smaksättning

Så här gör du

1

Fräs lök, vitlök och ingefära i smör och olivolja.

2

Tillsätt klyftor av nektariner och låt stekas runt i 1-2 minuter. Tillsätt sherryvinägern och låt puttra under lock på svag värme i 3-4 minuter tills frukten blir lite mjuk och varm. Smaksätt med salt, tabasco och lite svartpeppar.

3

Servera med en härlig bit stekt ryggbiff och grönsallad.