Jättegott!

Varm Brie med blåbärsmylta

Ta fram sommarens blåbär ur frysen och använd dem till denna läckra juldessert med brie och blåbär.

Varm Brie med blåbärsmylta

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 rund hel brieost , ca 500 gr
  • 2 askar blåbär
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1msk olivolja
  • havssalt

Så här gör du

1

Koka upp socker, rosmarin och balsamicovinäger i en kastrull ,tillsätt blåbären och låt hastigt få ett nytt uppkok så att bären bara släpper sin juice. Ställ åt sidan och låt kallna.

2

Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt . Lägg ner den hela osten och stek försiktigt ett par minuter tills den är vackert brynt och karamelliserad på ytan, vänd försiktigt och låt steka 1-2 minuter på nästa sida . Ställ av stekpannan från spisen och låt osten värmas rakt igenom, osten ska kännas mjuk och smält när man trycker lätt på mitten.

3

Skeda över blåbärsmylta på toppen av osten ,och servera den direkt ur stekpannan på bordet till dina gäster.