Jättegott!

Ugnsstekt lammlägg med fänkål och rosmarin

Ugnsstekt lammlägg med fänkål och rosmarin

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 4 lammläggar, ca 400 g styck
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlök
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering: 4 portioner kokt couscous

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 160 grader.

2

Skölj fänkål och paprika, dela ner grönsakerna i grova klyftor och halvera vitlöken.

3

Salta och peppra lammet och lägg i en ugnsform. Fördela grönsaker och vitlök över.

4

Tillsätt lagerblad, rosmarin, olivolja och vatten. Täck med folie och sätt in nederst i ugnen i ca 1,5 -2 timmar tills de är möra. Känn gärna med en provsticka så köttet är riktigt mjukt.

5

Servera lammläggen med couscous som vänds upp med grönsakerna och skyn som bildats efter stekning.