Mina gröna

Ugnsrostad aubergin med sesam och kumminsalt

Perfekt till grillad fisk eller kyckling.

Ugnsrostad aubergin med sesam och kumminsalt

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Kryddsalt
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 2 tsk kumminfrö
  • 1,5 tsk havssalt
  • 0,5 citron
  • 1 knippe oxalis eller krasse

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 200 grader, picka små hål i auberginen med en gaffel eller provsticka.

2

Lägg in auberginen i ugnen i ca 20-25 minuter tills den känns mjuk och mör. Känn gärna med en provsticka. Ta ut och låt auberginen svalna.

3

Stöt ingredienserna till kryddsaltet i en mortel.

4

Pilla av skalet från auberginen och lägg den på ett fat. Mosa till den med en gaffel lite lätt och smaksätt med kryddsaltet och pressad citronsaft.

5

Avsluta med att plocka över örter och servera direkt till t.ex. grillad fisk eller kyckling.