Jättegott!

Ugnsbakad torskrygg

Servera med en sallad på broccoli med pepparrot.

Ugnsbakad torskrygg

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 700 g torskrygg
  • 3 -4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • havssalt
  • 0,5 citron

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 150 grader utan varmluft.

2

Lägg fisken i en ugnsform och ringla på olivolja. Krossa vitlöksklyftorna och gnid in fisken med vitlöken och låt klyftorna hänga med in i ugnen.

3

Salta och baka av i ugnen ca 15 min beroende på tjocklek. Använd gärna termometer. Torsken blir saftigast när innertemperaturen är 48-50 grader.

4

Ta ut fisken och låt vila medan du gör ordning tillbehören. Täck med ett smörpapper.

5

Vid servering: dra av skinnet på torsken, salta och pressa över citron. Ös gärna fisken med det goda fiskspadet som bildats.