Vardagsfavoriter

Torsk i folie med ärtstomp och fänkål

Fisken går snabbt att tillaga så försök att skära grönsakerna ganska lika.

Torsk i folie med ärtstomp och fänkål

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g frusen torskfilè ( eller färsk om ni föredrar ☺)
  • 1 fänkål
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron
  • 10-12 cocktailtomater
  • 1 vitlök
  • salt och vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • Aluminiumfolie
  • ÄRTSTOMP MED ROSTAD VITLÖK
  • 300 gr frysta gröna ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 kruka mynta
  • Havssalt svartpeppar från kvarn.

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200-225 grader.

2

Tina torskfilèn och skär till i större bitar. Skiva fänkålen och schalottenlöken, skiva citronen tunt, halvera tomaterna och skiva vitlöken.

3

Riv 4 stora ark av dubbelt folie, nyp upp kanterna litegrann så det inte rinner över när man lägger i ingredienserna.

4

Fördela ingredienserna på arken, avsluta med att klicka över smöret och ringla över olivolja. Salta och peppra.

5

Riv några fler folieark och lägg ovanpå paketen. Nyp så att ingen vätska rinner ut.

6

Sätt in torskpaketen mitt i ugnen ca 20 minuter .

7

ÄRTSTOMP: Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlöken.

8

Hetta upp olivolja i en kastrull ,tillsätt vitlöken och låt den bli gyllenbrun och rostad i pannan.

9

Tillsätt ärtor,salt peppar låt det hela fräsa snabbt 1-2 minuter och tillsätt 3 msk vatten.

10

Låt vätskan koka in lite och tillsätt hackad schalottenlök. Stompa ärtorna till ett grovt mos.

11

Smaksätt med plockad eller hackad mynta och servera tillsammans med fisken.