Mina gröna

Toast med avokado och picklade kumquats

Toast med avokado och picklade kumquats

Skriv ut recept
Portioner: 20 smakportioner

Ingredienser

  • 1 liter kumquats skurna i skivor
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 2,5 dl lönnsirap
  • 0,5 vaniljstång
  • (1 liter vatten och 1 tsk salt till förvällning av kumquats)
  • TOAST:
  • 3 avokado
  • 1 lime
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • picklade kumquats
  • 20 små rostade brödtoast

Så här gör du

1

Skiva kumquats tunt. Koka upp vinäger med lönnsirap och en urskrapad vaniljstång, ställ åt sidan.

2

Förväll kumquatsen i saltat vatten och häll av vätskan. Fördela frukten i en glasburk med snäpplock och häll på den varma vinägerlagen. Sätt på locket och låt stå över natten i kyl innan servering.

3

Kärna ur och mosa avokadon och pressa över limejuice. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg upp avokado på toast och garnera med några skivor picklad kumquats.

5

Servera på stora fat som mingelsnittar.