Jättegott!

Texasburgare med grönmögelostkräm

Kanongod hamburgare med vildsvinsfärs, men självklart kan du använda vilken färs du vill. Grönmögelostkrämen och den bakade löken gör den till burgaren med stort B.

Texasburgare med grönmögelostkräm

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g nöt- eller vildsvinsfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1⁄2 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk rökt anchochilipulver
  • 2 tsk salt
  • GRÖNMÖGELOSTKRÄM:
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g smulad grönmögelost
  • skalet och saften från 1⁄2 citron
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • TILL SERVERING:
  • 4 små gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 hamburgerbröd
  • olivolja att ringla över brödet
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • romansallad

Så här gör du

1

Slå in varje lök i en bit aluminiumfolie. Lägg paketen på glöden och vänd dem då och då. Låt dem ligga tills löken är mjuk, det tar cirka 20 minuter.

2

Blanda alla ingredienser till ostkrämen och smaka av med salt och peppar.

3

Blanda färsen med senap och kryddor. Forma till burgare och grilla dem på grillen. Om du använder nötfärs kan de vara lite röda i mitten. Det är däremot viktigt att vildsvinsköttet har en innertemperatur på minst 68° eller är helt genomstekt.

4

Dela vitlöksklyftan och gnid in hamburgerbröden med vitlökens snittyta. Ringla över lite olivolja och lägg dem på grillen tills de fått färg.

5

Grilla skinkskivorna mycket snabbt. De ska bli lite knapriga.

6

Ta löken från grillen och tryck ut det innersta av löken, som ska vara alldeles mjukt och lite smörigt.

7

Lägg lite ostkräm på de undre bröden och sedan ett salladsblad, burgaren, löken och till sist den grillade skinkskivan. Lägg på den övre delen av brödet och ät.

Övrigt

Ostkrämen är också god att dippa morötter i eller att servera till paj.