Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor

Enkelt är gott. Så är det bara.

Foto: Charlie Drevstam

Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 400–500 g varmrökt fläsk i bit
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 dl gröna sojabönor
  • ¾ dl vatten
  • 3–4 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skär fläsket i tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i lite smör på båda sidor i en låg och vid panna. Salta och peppra och lägg över fläsket på en tallrik.

2

Stek löken mjuk i lite smör i samma panna och tillsätt ärter, bönor och vatten. Låt vätskan koka in och tillsätt resten av smöret på slutet så att det blir blir en tunn smörig sky i pannan.

3

Lägg tillbaka fläsket i pannan och smaksätt med lite pressad citron och salt och peppar.

4

Servera direkt medan det är varmt.