Vardagsfavoriter

Stekt Kungsfisk med paprikamarinad och mandel

Kungsfisken är fantastisk god att steka.

Stekt Kungsfisk med paprikamarinad och mandel

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 4 filéer Kungsfisk

  • STEG 1, MARINAD:
  • 2 grillade röd paprika (inlagda)
  • 2 tomater
  • 1-2 tsk Harissa efter smak
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk kardemumma

  • STEG 2:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl hackad mandel
  • 0,5 dl gula russin
  • olivolja och flingsalt till stekning
  • dill till garnering

Så här gör du

1

Lägg alla ingredienserna till marinaden i en mixer och kör till en grov sås/marinad.

2

Hetta upp en stekpanna på spisen. Ringla ytterst lite olivolja i pannan och strö i lite flingsalt.

3

Stek fisken ett par minuter på skinnsidan och lyft sen upp fisken på en tallrik.

4

Fräs lök, vitlök och mandel med lite olivolja i stekpannan. Häll på såsen, tillsätt russinen och koka upp.

5

Lägg försiktigt ner fisken i såsen med köttsidan nedåt och låt den puttra klart 1-2 minuter i såsen.

6

Lägg upp på tallrikar, skeda över såsen och garnera med plockade dillvippor.