Stekt inlagd strömming på kavring med kumminost

2.6K
MUMS!
En riktig husmansklassiker för julen!

En riktig husmansklassiker för julen som lockar fram det bästa från strömmingen.

Stekt inlagd strömming på kavring med kumminost

Portioner 6

Ingredienser

  • 10 strömmingsfiléer ca 500 g
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • salt vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • smör och olja till stekning

Lag till sillen

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 msk krossade kryddpepparkorn
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • Mörk kavring och lagrad kumminost till servering

Instruktioner

  • Klipp av fenorna och skölj strömmingen.
  • Salta och peppra filéerna och vik dem dubbla. Häll mjölet på en stor tallrik och vänd fiskarna i paneringen. Stek dem i smör och olja tills de är riktigt gyllenbruna.
  • Skala löken och moroten. Skiva löken tunt och slanta morötterna. Rör ihop alla övriga ingredienser till lagen så att sockret löser upp sig. Blanda ner morötter, lök och lagerblad.
  • Lägg den stekta strömmingen i en keramikform eller stort konservglas. Häll över lagen så att den täcker helt. Låt stå i kylen i minst 1 dag före servering. Ju längre strömmingen får stå och dra i lagen, desto godare blir den.
  • Servera strömmingen på en smörbredd kavringsmacka med lite kumminost till.
Måltid: Frukost, Lunch
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB