Jättegott!/ Mina gröna

Snygg paj från Provence med vitlök och örter

Snygg paj från Provence med vitlök och örter

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • Pajdeg som inte behöver förgräddas
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 dl vetemjöl

  • 11⁄2 dl mjölk
  • 
2 tsk bakpulver
  • 1⁄2 tsk salt
  • FYLLNING:
  • 3 kvisttomater
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergin
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g mascarpone
  • 1 knippe valfria färska örter (tex dragon, persilja & basilika)
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

  • ÄGGSTANNING:
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt och peppar ur kvarn

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen med fingrarna i en bunke. Tryck ut degen i en pajform och ställ åt sidan.


3

Skölj och skiva zucchini tunt på mandolin och lägg dem i en bunke. Strö över 2 nypor salt så att saltet drar ut lite vätska ur grönsakerna innan vi gräddar pajen.

4

Skala och skiva vitlök och gul lök tunt. Fräs lök och vitlök ett par minuter i olivolja och smör.

5

Skiva tomaterna och hacka över örterna.


6

Varva tomat, grönsakerna och lök i pajskalet och klicka över mascarpone samt örter.


7

Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen och smaksätt med salt och peppar. Häll den över grönsakerna och baka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills pajen är gyllenbrun och snyggt gräddad. Voila!