Söta saker

Snike Magnum

En version av Magnum som måste provas! Servera snyggt med glasspaket och allt på bordet.

Foto: Charlie Drevstam

Snike Magnum

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 paket vaniljglass (½ liter)
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • glasspinnar i trä

Så här gör du

1

Finhacka chokladen. Koka upp grädden med kaffet och slå det över chokladen i en skål eller bunke. Rör om tills det blir en slät sås.

2

Dela glassen i fyra bitar (beroende på hur sugen du är), stick in en glasspinne i varje bit. Ringla över chokladsåsen och toppa med de rostade hasselnötterna. Låt glassen ligga i frysen i 15 minuter före servering.