Jättegott!/ Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Snabb pappardelle med broccoli, parmesan och stekt citron

Enkel men makalöst god pappardelle med riven broccoli och parmesan. Den stekta citronen och den råa äggulan är pricken över i:et.

Snabb pappardelle med broccoli, parmesan och stekt citron

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 gr pasta pappardelle
  • 500 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 0,5-1 msk olivolja till stekning
  • 1 dl riven parmesan + lite extra till servering
  • 4 äggulor
  • havssalt och svartpeppar till servering

Så här gör du

1

Koka upp 2 liter vatten i en kastrull med 1,5 msk salt.

2

Skölj och riv broccolin grovt på rivjärn, skala och skiva vitlöken tunt.

3

Lägg ner pastan och koka ”al dente” cirka 8 minuter eller enligt anvisning på paket.

4

Dela citronen och stek/grilla snittytan med minimalt med olivolja i en stekpanna eller grilljärn, den ska få en gulbrun karamelliserad färg. Ta av citronen från spisen och spara till servering.

5

Häll av pastan och spara cirka 1 dl av pastavattnet. Hetta upp olivolja i en kastrull och rosta vitlöken gyllenbrun, tillsätt pastan, broccoli och parmesan veva snabbt runt pastan och smaksätt salt med peppar. Späd med 4-5 msk av pastavattnet så det blir pastan lite extra krämigt.

6

Servera med rå äggula, riven parmesan och stekt citron som pressas över anrättningen.