Jättegott!

Snabb ostfondue med surdegsbröd

Vira lite aluminiumfolie runt träasken så rinner osten inte ut i ugnen – ju mognare den är, desto mer rinner den.

Snabb ostfondue med surdegsbröd

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Vacherin Mont d’Or (ca 500 g)
  • ¾ dl torrt vitt vin
  • surdegsbröd till servering

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Sätt in osten i ugnen i sin träask med folie runtom och baka den i 15–20 minuter.

3

Ta ut och ät osten varm tillsammans med surdegsbröd i brytbitar som du doppar i osten – det blir som en snabb fondue.

Övrigt

Dryckestips! Servera gärna ett vin på druvan Sauvignon Blanc med lätt sötma eller en vanlig lageröl till.