Vardagsfavoriter

Shakshuka med rökt paprika och koriander

Lunch eller kvällsmat, det väljer du själv.

Shakshuka med rökt paprika och koriander

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl kryddig chorizo i skivor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 msk yoghurt
  • 1 knippe korianderblad
  • 2 tsk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skala och tärna gul lök och paprika.

2

Smält smöret i en stekpanna och tillsätt lök, paprika och korv. Fräs 2-3 minuter och tillsätt sedan rökt paprikapulver, sambal oelek, färska tomater, krossade tomater och låt koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs.

3

När tomatsåsen är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen.

4

Sätt på lock och låt puttra i några minuter tills äggen är klara. (Här väljer man själv hur man gillar sitt ägg ☺.)

5

Ta av locket och stänk över lite vinäger, yoghurt och hackad koriander

6

Servera gärna med varma pitabröd.