Jättegott!/ Jul & Vinter

Senapsgravad strömming

Skippar du sillen här så har du en jättegod hovmästarsås när du behöver en sådan.

Foto: Charlie Drevstam

Senapsgravad strömming

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 10 strömmingsfiléer (ca 400 g)
  • LAG:
  • 0,5 liter vatten
  • 1,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • SENAPSSÅS:
  • 1,5 dl grov skånsk senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl rapsolja
  • 1,5 dl finhackad dill
  • 0,5 tsk salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna.

2

Blanda ingredienserna till lagen och låt strömmingsfiléerna ligga i lagen över natten i kylen.

3

Sila av lagen och torka strömmingen lätt med hushållspapper.

4

Blanda alla ingredienser till senapssåsen och smaka av. Lägg ner strömmingen, blanda väl och låt stå i kylen i minst 1 dygn före servering.