Jul & Vinter/ Mina gröna

Sallad på grönkål, mandel och clementiner

Det går även bra att använda blodgrape i klyftor eller blodapelsin – allt beroende på säsong.

Foto: Lennart Weibull

Sallad på grönkål, mandel och clementiner

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 125 g grönkål på stam
  • 2-3 små clementiner
  • 25 g hackad rostad sötmandel
  • havssalt och olivolja till smaksättning

Så här gör du

1

Skölj och repa små blad av grönkålen, skala clementinerna.

2

Lägg grönkålen i en skål, pressa över saften från 1 clementin och massera kålen med ca 1 msk olivolja och en nypa salt tills den blir mjukare.

3

Dela clementinerna på tvären och lägg upp tillsammans med den masserade grönkålen på ett fat, garnera med rostad mandel och servera direkt.