Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Risbowl med edamamebönor, spetskål och krasse

Ris i botten och sen kan du lägga på vad du vill och variera dig i oändlighet.

Risbowl med edamamebönor, spetskål och krasse

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl edamamebönor

  • 0,5 gurka
  • 0,5 huvud spetskål

  • 2 tsk citronsaft
  • havssalt och svartpeppar ur kvarn
  • kokt basmatiris till 4 portioner

  • 4 krämigt kokta ägg
  • 1 dl hackade saltade jordnötter
  • 1 ask kryddkrasse
  • SESAMMAJONÄS
  • 2 dl majonnäs
 (gärna Hellmans om ni inte pallar göra egen ☺)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2-3 stänk grön tabasco

Så här gör du

1

Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp vattnet och sätt klockan på prick 4 minuter.

2

Låt äggen kallspola när tiden gått ut och skala dem.

3

Tina edamamebönor, och skiva gurkan tunt på mandolin eller en osthyvel.

4

Strimla spetskålen, lägg dem i en bunke och droppa över lite citronsaft. Krama kålen lätt och smaksätt med salt och peppar.


5

Blanda ingredienserna till majonnäsen i en skål.

6

Lägg upp varmt ris i skålarna, lägg sedan grönsakerna i små grupper och toppa med krämigt ägg, hackade jordnötter och klippt kryddkrasse.

7

Avsluta med att klicka ut majonnäsen i skålarna och servera. Obs! Glöm inte jordnötterna som jag gjorde, det ger en sista kick i rätten! ☺