Kategori:

Mina gröna

Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Tagine med rotfrukter, oliver och örter

Det marockanska köket består av grönt, nötter och kryddor i en salig blandning, och man förlitar sig helt och hållet på de fantastiska råvarorna. När taginen tas ut ur den stora ugnen kan den stoltsera med de absolut bästa av smaker. Portionerna är generösa och man äter med sked. Foto: Lennart Weibull…

Läs mer...

Jättegott!/ Mina gröna

Tinas potatisgratäng

Potatisgratängen är kanske mitt mest populära recept! Glöm inte att salta ordentligt, för potatis suger åt sig massor av salt. Sältan i en perfekt gratäng ska kännas långt bak i gommen. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jättegott!/ Mina gröna

Pommes Anna

Päror, potäter, knudor, pantoffler eller bara knölar. Mitt liv skulle inte vara sig likt om jag tvingades sluta äta potatis. Pommes Anna är perfekt bjudmat till många. Receptet kommer från kokboken Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept.…

Läs mer...

Jättegott!/ Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Tacobröd och tacosås

Kanske lite överkurs men det är roligt att baka eget tacobröd till fredagsmyset. Brödet blir fluffigt och inte så kompakt som köpebrödet. Var noga med kryddningen av tacosåsen så att du får fram den rätta smaken. Vill du ha mer hetta är det bara att ta i lite mer cayennepeppar. Gör gärna en stor sats, den håller sig i 10–14 dagar i kylen och blir bara bättre om den får…

Läs mer...