Kategori:

Jul & Vinter

Jättegott!/ Jul & Vinter

Polynesiska revbensspjäll med rödkål och äpple

Polynesiska revbensspjäll har världsrykte om sig att vara jättegoda. Marinaden är användbar till mycket, som att pensla som en glace på allt fläskkött. Eller blanda den i en påse med strimlad fläskkarré eller högrev och stek sedan strimlorna i en het panna. Gott till en sallad. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jul & Vinter/ Söta saker

Romtopf

Låt romtopfen stå i minst 2 månader innan servering, helst i kylskåp. Fyll gärna på med bär och rom allteftersom, om det sjunker innan december när du ska servera den till svärmor på julafton. OBS! Var jättenoga med handhygienen när ni jobbar, så håller den mycket längre.…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter/ Mina gröna

Tinas potatisgratäng

Potatisgratängen är kanske mitt mest populära recept! Glöm inte att salta ordentligt, för potatis suger åt sig massor av salt. Sältan i en perfekt gratäng ska kännas långt bak i gommen. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter

Dansk fleskestej med rödkål

Fleskestej

Nu jädrar i havet ska vi få till den knaprigaste fleskestejen genom tiderna! Hemligheten bakom en knaprig fleskestej ligger i en välskårad och ordentligt saltad svål. I ugnen lägger man svålen nedåt i formen och häller därefter på vatten, så det är egentligen inte förrän i slutfasen som svålen blir så där dejligt knaprig. Jag lovar dig att när du tar den första tuggan av den frasiga svålen kommer det…

Läs mer...

Jul & Vinter/ Söta saker

Nötkolapaj med vanilj

Det tar lite tid att baka denna drottning av pajer, men det är värt varenda minut. Servera den med jordgubbar till midsommar och med en skvätt mörk rom i grädden till jul. Så glad midsommar och god jul alla nötkolapajälskare!…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter

Kryddig Ramlösasill

Den här sillen gjorde jag till ett jobb för Ikea för några år sedan. Jag har nog aldrig tidigare fått så många mejl där folk har bett om receptet. Men något recept hade jag inte förrän nu… Ikeareceptet var räknat på sill i tonvis och inget för ett vanligt hushåll. Jag gör alltid Ramlösasillen hemma till jul och tar med den till stugan över nyår. Den blir bara godare och godare.…

Läs mer...