Kategori:

Jättegott!

Jättegott!

Flädersaft

Tips! Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.…

Läs mer...

Jättegott!

Hel lax på björkträ

Hel grillad lax på trästycke, gärna björk. Jag brukar ställa fram hela vedträt på en bricka så att gästerna får karva därifrån. Servera gärna med caesarsallad och en ärtguacamole. Foto: Charlie Drevstam…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter

Tinas potatisgratäng

Potatisgratängen är kanske mitt mest populära recept! Glöm inte att salta ordentligt, för potatis suger åt sig massor av salt. Sältan i en perfekt gratäng ska kännas långt bak i gommen. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter

Stekt inlagd strömming

Att panera strömming i rågmjöl är lite av min specialitet efter att ha stekt massor med strömming på Ramlösa Wärdshus. Pappa hade ett rejält stekbord som säkert rymde hundra sillar så det gällde att jobba snabbt. Det viktigaste var att steka dem hårt, sa kallskänkan Kerstin. Foto: Charlie Drevstam…

Läs mer...

Jättegott!

Torskrygg Florentine med spenat

Gratängen som tillagningsmetod är en verklig skänk från de högre köksmakterna. Det går knappt att hitta ett mer föredömligt sätt att laga mat. Allt i en och samma form där smakerna hjälper varandra till ett krämigt, tillmötesgående och superfint resultat! Foto: Lennart Weibull…

Läs mer...

Jättegott!/ Jul & Vinter

Polynesiska revbensspjäll med rödkål och äpple

Polynesiska revbensspjäll har världsrykte om sig att vara jättegoda. Marinaden är användbar till mycket, som att pensla som en glace på allt fläskkött. Eller blanda den i en påse med strimlad fläskkarré eller högrev och stek sedan strimlorna i en het panna. Gott till en sallad. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jättegott!

Glaserat kanelsidfläsk

Här gör jag fläsket i hel bit, men ibland gör jag det skuret i grova tärningar och skippar aprikoser och timjan. Fläsket är även gott som ett tillbehör till annat grillat, både kött och fisk. Foto: Charlie Drevstam…

Läs mer...

Jättegott!/ Vegetariskt

Grön och vit sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaise passar alla gommar. Om såsen skulle spricka – skära sig – ta den från värmen och börja om med en ny äggula i en ny kastrull eller bunke. Vispa sedan ner den spruckna såsen försiktigt. Blir såsen för tjock, tillsätt 1 tsk vatten eller citronsaft.…

Läs mer...

Jättegott!

Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås

Lite 80-tal är det över den här rätten som är både enkel och rustik – och det gillar jag. Oxfilén är pepprig som tusan, men mycket smak är ju inget man tar skada av… Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…

Läs mer...

Jättegott!/ Vegetariskt

Pommes Anna

Päror, potäter, knudor, pantoffler eller bara knölar. Mitt liv skulle inte vara sig likt om jag tvingades sluta äta potatis. Pommes Anna är perfekt bjudmat till många. Receptet kommer från kokboken Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept.…

Läs mer...