Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Potatistortilla med fajitabönor och koriander

Oerhörd enkel, men supergod, tortilla med fajitabönor och koriander.

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 700 g fast potatis

  • 11⁄2 dl olivolja

  • 1 gul lök, skuren i tunna skivor

  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 7 ägg
  • 1 burk Heinz vita bönor 390 g
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 schalottenlök
  • 3-4 stänk grön tabasco
  • 1 lime
  • havssalt
  • 30 gr Mixsallad

Så här gör du

1

Skala potatisen och skär den i 1⁄2 cm tjocka skivor.

2

Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i potatis och lök och sautera dem i 10–15 minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan och låt svalna.

3

Knäck äggen i en skål, tillsätt potatis och lök och vänd runt så att allt blandas väl.

4

Häll ner blandningen i en het stekpanna och stek i 10–15 minuter på medelvärme. Smeten ska sätta sig ute i kanten men fortfarande vara lite lös och krämig i mitten.

5

Täck tortillan med ett platt lock och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på locket. Låt den sedan glida ner i stekpannan med den stekta sidan uppåt. Stek den andra sidan i ett par minuter, tills den är gyllenbrun och frasig.

6

Värm på bönorna i en kastrull , skala och finhacka schalottenlöken och krydda med hackad koriander, schalottenlök , lite salt och pressad lime.

7

Servera tortillan nystekt med Fajitabönor och grönsallad .