Jättegott!

Pommes Anna

Päror, potäter, knudor, pantoffler eller bara knölar. Mitt liv skulle inte vara sig likt om jag tvingades sluta äta potatis. Pommes Anna är perfekt bjudmat till många.

Receptet kommer från kokboken Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept.

BESTÄLL

Pommes Anna

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g smält smör
  • salt ooh svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva potatisen tunt med en grönsaksskärare.

3

Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Smält smöret med vitlöken.

4

Lägg ut potatisen omlott och rulla sedan ihop den så att den ser ut som en ros. Lägg över i flera mindre formar eller en stor och ringla över smöret.

5

Baka i ugnen i 30–40 minuter