Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Pizzadeg

Till en riktigt god pizza är det viktigt med bra pizzadeg. Jag gillar när pizzabottnen är tunn och inte tjock som en focaccia.

Foto: Charlie Drevstam

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • ¼ paket jäst (ca 12 g)
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special

Så här gör du

1

Lös upp jästen i lite av vattnet.

2

Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet.

3

Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

4

Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg på fyllningen.

5

Ta ut den heta plåten ur ugnen och låt pizzan försiktigt »kasa« över till plåten.

6

Grädda i cirka 15 minuter på 240°.