Mina gröna

Pickles på pumpa och blomkål

Håller minst 4-5 veckor i kylen.

Pickles på pumpa och blomkål

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 400 g muscatpumpa
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 3 morötter
  • ÄTTIKSLAG:
  • 3 dl ättika 12%
  • 3 dl vatten
  • 3 dl ekologiskt rörsocker
  • 2 lagerblad
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 10 svartpepparkorn

Så här gör du

1

Skala och skär ner grönsakerna i munstora bitar, koka upp lagen i en kastrull.

2

Tillsätt grönsakerna i lagen och låt det få ett snabbt uppkok och sätt åt sidan.

3

Fördela grönsakerna i ett konserveringsglas med lock och häll på lag tills det täcker. Sätt på locket och förvara i kyl. Håller minst 4-5 veckor i kylen.