Mina gröna

Picklade vindruvor och smålökar

Lök & druvor i en makalöst god kombination.

Foto: Lennart Weibull

Picklade vindruvor och smålökar

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 150 g små steklökar, skalade
  • 5 dl vit- eller rödvinsvinäger
  • 4 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 3 hela kryddnejlikor
  • ½ msk svartpepparkorn
  • 1 kg sköljda blandade vindruvor utan kärna

Så här gör du

1

Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienser utom druvorna. Koka upp och lägg i druvorna. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

2

Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och ställ åt sidan. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut. Låt stå i kylen i 5–6 dagar före servering.