Vardagsfavoriter

Moussaka med salami

Minska matsvinnet och gör en moussaka på saker du har över i kylen eller sånt du kan köpa med kort datum i din butik.

Moussaka med salami

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 1 aubergin
  • 1 zucchini
  • 2 stora kokta potatisar ca 300 g
  • 3 stora kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 pkt skivad salami à 80 g
  • 25 gr smör till formen
  • 150 g fetaost
  • 100 g riven ost
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • Bechamelsås:
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn

Så här gör du

1

BECHAMELSÅS: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. 

2

Tillsätt mjölken lite i taget. Koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.

3

MOUSSAKA: Sätt ugnen till 200 grader

4

Skär aubergine och zucchini i centimetertjocka skivor. Lägg upp på ett fat och strö på lite salt och låt ligga att dra 10 minuter.

5

Skölj sedan av grönsakerna lätt med vatten och torka dem med papper. Skiva övriga ingredienser i samma tjocklek. Skiva lök och vitlök tunt. Riv osten.

6

Smörj en ugnsform med lite smör och varva ingredienserna i formen. Avsluta med tomatskivor på toppen och strö över ost.

7

Häll på såsen på toppen och baka av i ugnen i ca 40-45 minuter. Servera gärna med en grönsallad!