Mina gröna

Mostarda på äpple

Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt.

Mostarda på äpple

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 6 medelstora äpple, skalade och skurna i bitar
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • saft och rivet skal från 0,5 citron
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl tärnade torkade aprikoser
  • 1,5 msk hela gula senapsfrö
  • 1 msk riven Ingefära
  • 2 lagerblad
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk Colemans senapspulver

Så här gör du

1

Koka upp sockret, citronsaft och vatten.

2

Tillsätt lök, äpplen, lagerblad, citronskal, aprikoser och senapsfrön.

3

Koka allt i cirka 5-8 min eller tills äppelbitarna blir genomskinliga och mjuka.

4

Smaksätt med vinäger, senapspulver samt salt och peppar. Rör om väl.

5

Låt allt svalna och häll upp i glasburkar med täta lock.