Mina viner

Jag älskar rustik och enkel mat och ville skapa viner att njuta av till en bit mat i goda vänners lag. Det ska inte vara för komplicerat men det måste vara gott!

Mat och dryck hänger ihop. Får man till det rätt lyfter
och hjälper dessa varann till ren och skär njutning!

Skulle något av mina viner inte finnas i sortimentet i din butik, så kan du givetvis beställa hem dem utan extra kostnad. Det enklaste är att beställa på systembolaget.se, men du kan även prata med personalen i butiken så hjälper de dig.


Le Bistro Tina

Le Bistro Tina

Rött vin, Frankrike

I mitt bistrovin ingår några av Frankrikes bästa druvor – merlot, carnignan och syrah. Det är mjukt, klassiskt fransk vin, bärigt och generöst med en liten ton av lakrits. Ett vin att njuta i goda vänners lag och med en bit mat.

Art. No 76396
79 kr – 750 ml
Alkoholhalt 13,5%
LÄS MER

Tina Montepulciano d’Abruzzo

Tina Montepulciano d'Abruzzo

Rött vin, Abruzzerna Italien

Ett klassiskt italienskt vin som är gott till din italienska favoritmat, exempelvis lasagne, lamm, nötkött eller smakrik vegetarisk mat. Vinet har en fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, choklad samt fat.

Vinet kommer från vinregionen Abruzzerna (Abruzzo), en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling.

Art. No 76396
79 kr – 750 ml
Alkoholhalt 13,5%
LÄS MER

Tina Spumante Extra Dry

Tina Spumante Extra Dry

Mousserande vin, Italien

Tina Spumante Extra Dry är ett ekologiskt mousserande vin där jag varit med och valt ut druvorna av druvsorten trebbiano. Liksom mina övriga viner är Tina Spumante lätt att matcha med rustik och god mat.
Tina Spumante d’Italia är ett torrt aptitretande vin med en fyllig mousse och smak av gula äpplen och citrus. Det passar utmärkt som en klassisk aperitivo, till fisk- och skaldjursrätter och till lättare vegetariska alternativ. Servera det vid 8-10°C.

Producenten Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig där de har producerat högkvalitativa viner i mer än tre generationer.

Art. No 77435
75 kr – 750 ml
Alkoholhalt 11%
LÄS MER

Regatta Bay

Tina Regatta Bay

Vitt vin, Australien

Ett jättegott, generöst vitt vin med citrus och en liten hint av ek i finishen. Lite som en fräsch citruspastill.

Denna friska chardonnay från Australien är generös med sina tropiska smaker och passar klockrent till ljusa fiskrätter och skaldjur. Serveras bäst väl kylt runt 8 grader.

Art. No 6295
65 kr – 750 ml
Alkoholhalt 13%
LÄS MER

Chardonnay Reserve

Tina Chardonnay Reserve

Vitt vin, Frankrike

Mitt vita vin, gjort på den berömda chardonnaydruvan, kommer från området Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Detta vita vin passar lika bra på buffén som tillsammans med fisk och skaldjur samt lättare kycklingrätter eller vegetariska rätter. Vinet är torrt, har en fruktig och ungdomlig smak med inslag av äpple, persiska, citrus och örter.

Art. No 5391
259 kr – 3000 ml
Alkoholhalt 13%
LÄS MER