Söta saker

Melonsallad med campari och macadamianötter

En enkel sallad att slänga fram efter sommarmiddagen tillsammans med en klick rysk yoghurt.

Foto: Charlie Drevstam

Melonsallad med campari och macadamianötter

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 liten vattenmelon
  • 0,5 honungsmelon
  • 0,5 liten nätmelon
  • 0,5 galiamelon
  • 1 dl rostade hackade macadamianötter
  • CAMPARILAG:
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • saften från 0,5 lime
  • 1,5 dl campari
  • TILL SERVERING:
  • rysk yoghurt

Så här gör du

1

Koka upp socker, vatten och limesaft och låt sjuda i 3–5 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Tillsätt camparin.

2

Ta ut kulor ur melonerna med kuljärn eller skala och skär dem i mindre bitar. Lägg melonkulorna i lagen. Låt stå i kylen i 2 timmar.

3

Strö över macadamianötterna och servera.

Övrigt

Mango och persika passar också fint till camparilagen.