Lax med örter, hyvlad zucchini och kålrabbi

3.4K
TIPS!
Perfekt till både jul och påsk!

Snabblagad och enkel lax toppad med färska snabbmarinerade grönsaker. Perfekt till både jul och påsk.

Lax med örter, hyvlad zucchini och kålrabbi

Portioner 4

Ingredienser

  • 300-400 g pinfärsk laxfilé i hel bit
  • 1 kålrabbi
  • 0,5 zucchini
  • 2 nypor salt
  • lite färskpressad citronsaft
  • 1 rejält knippe ärtskott

Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citrinsaft
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • nymald svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på en stor skärbräda (eller på en saltsten om du har en sådan).
  • Skala och skiva kålrabbi och zucchini tunt med mandolin. Lägg upp i en skål, strö över ett par nypor salt och pressa över lite citronsaft. Blanda runt och låt kålrabbin och zucchinin marinera i 5–10 minuter tills de är mjuka.
  • Varva lax och grönsaker på skärbrädan eller stenen.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och smaksätt med svartpeppar.
Måltid: Förrätt, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB