Vardagsfavoriter

Lax med nypotatis och kaviargrädde

Perfekt sommarmat på rester.

Foto: Charlie Drevstam

Lax med nypotatis och kaviargrädde

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g kokt potatis från gårdagen 600 g lax lé utan skinn
  • 2 dl vispgrädde
  • 1⁄2 tub kaviar (ca 85 g)
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 1 dl riven lagrad gräddost

Så här gör du

1

Värm ugnen till 225°.

2

Lägg de kokta potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med en gaffel.

3

Skär laxen i 2 cm tjocka skivor och varva med potatisen i formen.

4

Vispa grädden och smaksätt den med kaviar och peppar. Bred ut kaviargrädden i formen så att den täcker. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.

5

Servera rätten som en snabb vickning eller laga till den när grannen plötsligt dyker upp och är hungrig.