Mina gröna

Lasagne ”Pronto ”med broccoli och mozzarella

Servera lasagnen direkt från ugnen, fast den är nästan godast dagen efter när man värmer på den.

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater i halvor

  • 1 kruka basilika
  • 1 burk färdig tomatsås 390 g
  • 200 g färska lasagneplattor

  • 1 mozzarella à ca 125 g, riven i mindre bitar
  • olivolja till servering

  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • OSTSÅS:
  • 3 dl crème fraiche

  • 200 g mascarpone
  • 1,5 dl riven parmesan, ca 35 g
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skölj broccolin och plocka ner i små buketter, skal och skiva rödlöken tunt.

3

Halvera tomaterna och hacka över basilikan grovt.

4

Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.

5

Fördela några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite av ostsås ovanpå.

6

Lägg ut ett lager pastaplattor och broccoli i buketter med skivad rödlök och hackad basilika ovanpå.

7

Fortsätt sedan att varva ingredienserna i formen, avsluta med lasagneplattor och ostsås. Fördela lite av tomaterna och mozzarella överst och ringla över lite olivolja.

8

Grädda i ugnen i 35–40 minuter.