Vardagsfavoriter

Kylskåpscurry med frasig tortilla

Man tager vad man haver…

Kylskåpscurry med frasig tortilla

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 600 g rotfrukter ( vad man har hemma)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossad tomat (390 g)
  • 2 dl vatten
  • 150 g grönkål (om man har)
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • TORTILLABRÖD:
  • Drygt 2 dl vetemjöl
  • 40 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl hett vatten

Så här gör du

1

Fräs rotsaker, hackad lök och vitlök till grytan med olivolja i en kastrull. Tillsätt kryddor, tomater och vatten och låt det hela koka ihop under lock i ca 15 minuter., Smaksätt med salt och peppar.

2

Riv ner grönkålen i en skål och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Toppa grönsakscurryn med den spröda grönkålen och servera direkt.

3

TORTILLABRÖD: Skär smöret i kuber. Knåda ihop vetemjöl, smör och salt till en smulig blandning i en skål. Tillsätt vattnet i omgångar och fortsätt knåda tills det har blivit en smidig deg.

4

Dela degen i jämnstora bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölad yta med en brödkavel.

5

Grädda bröden på hög värme i en torr stekpanna tills de har fått lite fin färg på bägge sidor. Lägg upp direkt och käka dem varma med curryn