Mina gröna

Kryddinlagda buntmorötter

Passar perfekt till stekt eller grillat fläskkött, men också på en buffé.

Foto: Lennart Weibull

Kryddinlagda buntmorötter

Skriv ut recept
Portioner: ca 2 burkar

Ingredienser

  • 600 g buntmorötter eller runda Chantenay
  • ½ gul lök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk korianderfrön
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1 dl ättika, 24 %
  • 5 dl vatten

Så här gör du

1

Skrubba morötterna väl. Dela dem i två bitar om de är tjockare än 1 cm. Annars dela dem en gång på längden. Skala och skiva löken.

2

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.

3

Häll över morötterna i väl rengjorda burkar och låt svalna. Förslut och låt stå mörkt. De är färdiga att ätas efter cirka 2 veckor.