Jättegott!

Kryddig flädervinäger med äpple

Smaksätt allt från köttbullar till såser med denna syrliga-salta lilla raring. ☺

Kryddig flädervinäger med äpple

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 500 g mogna fläderbär (ca 5 dl plockade bär)
  • 5 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 2,5 dl rörsocker
  • 2 äpple skuret i bitar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 msk stött kryddpeppar
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk stött kryddnejlika
  • 0,75 msk salt

Så här gör du

1

Plocka av bären från klasarna på flädern i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under lock tills äpplena och bären är mjuka och mosiga.

2

Ta av grytan från spisen och låt dra på svalt ställe över natten.

3

Sila och passera massan genom en grov sil. Koka upp vätskan igen och låt koka i ca 10 minuter.

4

Sila genom finmaskig sil och häll upp på flaskor och förvara i kylen.