Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Köttbullar med fetaost och oregano

Receptet på grundfärsen hittar du här.

Köttbullar med fetaost och oregano

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 1 sats grundfärs till köttbullar
  • 75 g fetaost
  • 1 msk torkad oregano
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • 2 msk smör och rapsolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl gröna soyabönor
  • 1 dl kalvbuljong
  • 1 msk tamarisoya
  • 1 dl plockade myntablad

Så här gör du

1

Smaksätt grundfärsen med fetaost, oregano och citronskal. Rör till en jämn smet.

2

Fukta händerna och forma färsen till köttbullar. Stek dem i smör och olja i en panna tills de blir gyllenbruna.

3

Tillsätt soyabönor, skivad vitlök, buljong och soya. Skaka järnet så att bullarna blir runda och stekta runt om.

4

Låt vätskan koka in tills den bildar en lätt sky i stekpannan.

5

Smaka av och strö över plockade myntablad.