Vardagsfavoriter

Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett

Tina Kålrabbi

Med få ingredienser och några enkla grepp kan alla bli kung i köket. Gör en stor sats av lönnsirapsvinägretten. Den kan du använda även till andra sallader.

Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 kålrabbi
  • 1 fänkål
  • 10–15 färska myntablad
  • LÖNNSIRAPSVINÄGRETT:
  • rivet skal från 1 citron + saft från ½ citron
  • 1 ½–2 msk lönnsirap
  • 3 msk olivolja
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skala kålrabbin om den har ett tjockt skal. Ansa fänkålen. Skiva kålrabbi och fänkål tunt med en mandolin. Lägg skivorna i en plastpåse.

2

Blanda ingredienserna till vinägretten och häll ner i påsen. Knyt ihop påsen och massera kålrabbin och fänkålen mjuka.

3

Grovhacka myntan. Lägg upp salladen på en tallrik och strö myntan över.

4

Servera till vilken vanlig vardagsmiddag som helst!