Mina gröna

Hel inlagd gurka

Supergott till allt! Eller kanske särskilt till Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris.

Foto: Lennart Weibull

Hel inlagd gurka

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 2 slanggurkor, ca 700 g
  • 6 cm färsk pepparrot
  • 4 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • ¾ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk gula senapsfrön

Så här gör du

1

Skala gurkorna lite slarvigt. Dela dem på längden eller i långa kvartar. Lägg i väl rengjorda burkar med ordentligt lock.

2

Skala och skiva pepparroten tunt. Koka upp ingredienserna till lagen inklusive pepparroten och låt kallna. Häll lagen över gurkorna så det täcker och sätt på locket. Låt stå i kylen i minst 1 dygn eller längre. Vänd burken då och då. Håller 1–2 veckor i kylen.