Jättegott!

Hel friterad rödstrimma med tomat och ingefära

Rödstrimman är en odlad gårdsfisk med spännande smak.

Hel friterad rödstrimma med tomat och ingefära

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 250 gr cocktailtomater, delade
  • 2 stjälkar blekselleri, skivad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili i skivor
  • 2 msk socker
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 3 tsk fisksås
  • 0,5-1 tsk olivolja

Så här gör du

1

Fräs vitlök, chili, ingefära och selleri i olivolja. Tillsätt tomater och socker och låt karamelliseras.

2

Tillsätt vatten och övriga ingredienser. Låt koka ihop i 5-6 minuter så såsen blir tät och tjock. Smaka av med citronsaft och ev lite mer fisksås.

3

Hetta upp olja till 180.

4

Fjälla och torka fisken med papper. Pudra över rismjöl så det täcker fisken helt. Slå av överflödigt mjöl innan fisken åker ner i oljan.

5

Fritera fisken 7-8 minuter och servera med tomatsåsen