Grundpastadeg

32.3K

Alla kan göra egen pasta! Jo, visst krävs det lite armmuskler, men jag brukar köra degen snabbt i matberedaren först och sedan stjälpa ut den på köksbänken för den allra sista knådningen.

Foto: Lennart Weibull

Grundpastadeg

Portioner 4

Ingredienser

  • 450 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg + 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Häll upp mjölet i en hög på köksbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen och häll i saltet. Vispa runt lite.
  • Knåda ihop till en deg, tillsätt vatten och olivolja och fortsätt att knåda tills degen är smidig och elastisk.
  • Linda in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 1 timme.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB