Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Grundpastadeg

Alla kan göra egen pasta! Jo, visst krävs det lite armmuskler, men jag brukar köra degen snabbt i matberedaren först och sedan stjälpa ut den på köksbänken för den allra sista knådningen.

Foto: Lennart Weibull

Grundpastadeg

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 450 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg + 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

1

Häll upp mjölet i en hög på köksbänken och gör en grop i mitten.

2

Knäck ner äggen och häll i saltet. Vispa runt lite.

3

Knåda ihop till en deg, tillsätt vatten och olivolja och fortsätt att knåda tills degen är smidig och elastisk.

4

Linda in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 1 timme.