Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Grönkålssoppa

Ingenting går upp mot grönkålssoppa med goda frikadeller till. Här ger muskotnöten en extra finess till soppan.

Grönkålssoppa

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad grönkål ( eller färsk förvälld)
  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 2 msk vetemjöl

  • 8 dl grönsaksbuljong eller vatten

  • 1 tsk salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • FRIKADELLER:
  • 400 gr blandfärs
  • 100 gr philadephiaost
  • 1tsk salt + vitpeppar ur kvarn
  • rivet skal och juice från 0,5 citron

Så här gör du

1

Tina grönkålen. Eller använd färsk som är förvälld i saltat vatten.


2

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök och muskot i en stor kastrull med smöret. 


3

Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett 
par minuter. Pudra över mjölet och häll i buljongen. Låt koka i ca 10 -15n minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen. 


4

Blanda färsen med philadelphiaost, rivet citronskal och citronjuice, smaksätt med salt och vitpeppar och forma till små frikadeller med händerna.

5

Lägg ner frikadellerna försiktigt i soppan och låt dem småjuda i ca 10 minuter.

6

Servera soppan med frikadeller och ett gott surdegsknäcke med smör på .

  • Recept | Pearltrees
    30 januari, 2017 at 20:51

    […] räkpasta – Mitt kök. Recept Grönkålssoppa – Tina Nordström – Mat-Tina. Ingenting går upp mot farmors grönkålssoppa, med hennes goda frikadeller och ägg till. Här […]