Vardagsfavoriter

Grönkålssoppa

Ingenting går upp mot farmors grönkålssoppa, med hennes goda frikadeller och ägg till. Här ger muskotnöten en viss finess till soppan.

Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.

BESTÄLL

Grönkålssoppa

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad grönkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • ½–1 tsk malen muskotnöt
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • eventuellt löskokta ägg till servering

Så här gör du

1

Tina grönkålen.

2

Skala och finhacka löken och skala och krossa vitlöken. Smält smöret i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och muskot.

3

Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet och häll i vatten. Låt koka i 20 minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen.

4

Servera soppan varm, gärna med löskokta ägg.

  • Recept | Pearltrees
    30 januari, 2017 at 20:51

    […] räkpasta – Mitt kök. Recept Grönkålssoppa – Tina Nordström – Mat-Tina. Ingenting går upp mot farmors grönkålssoppa, med hennes goda frikadeller och ägg till. Här […]