Jättegott!/ Tina i Fjällen

Grillade havskräftor med vit miso och örter

En riktig umamibomb! Från Tina i fjällen.

Grillade havskräftor med vit miso och örter

Skriv ut recept
Portioner: 4 Tillagningstid: 30

Ingredienser

  • 16 havskräftor
  • salt och svartpeppar
  • 100 g vit misopasta
  • 1 knippe örter t.ex (basilika, koriander, persilja, dill )
  • 50 g sesamfrö
  • 1 lime
  • 1 broccoli
  • 100 g edamamebönor
  • 1 surdegsbröd
  • salt och svartpeppar
  • 1 liter hett vatten till servering

Så här gör du

1

Gör i ordning grillen till en fin glödbädd.

2

Rör misopastan i en skål med hälften av sesamfröna saften från en halv lime och lite svartpeppar. Hacka örterna fint. Pilla ner broccoli i små buketter och skala edamamebönor.

3

Forma små bollar av misopastan, blanda örter och resterande sesamfrö på en tallrik och rulla misobollarna så de blir täckta av örter.

4

Grilla kräftorna i ungefär 2-3 minuter på varje sida på grillen.

5

Fördela broccoli och edamame i små skålar och lägg i en misoboll i varje.

6

Vid servering hälles hett vatten i skålarna så mison smälter ut i skålen , servera med ett gott bröd och de grillade kräftorna.