Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Grillad Sea Bream

Det är så här ni ska grilla fisken i sommar. Grilla hel fisk är det enklaste som finns men så jäkla gott.

Grillad Sea Bream

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 Sea bream
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 knippe rosmarin
  • 1 knippe salvia
  • salt
  • lime till servering

Så här gör du

1

Sätt iordning en glödbädd i grillen.

2

Skär ett långt snitt i ryggen mot buken på båda sidor av fisken.

3

Skala och skiva vitlöken och plocka örterna från stjälken.

4

Fyll fisken i snitten med vitlök, örter och smaksätt med salt.

5

Lägg fisken i ett halster och grilla ca 4-5 minuter per sida på hög värme. Vänd och passa fisken mellan varven så den blir jämnt grillad.

6

Dra av skinnet och pressa över lime vid servering.