Jättegott!

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

Välj några riktigt fina och välmarmorerade entrecôter. Fettet gör att köttet smakar så mycket mer.

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 entrecôter (á 200 g)
  • havssalt
  • svartpeppar ur kvarn
  • HONUNGSLÖK:
  • 250 g pärllök
  • 250 g röd steklök
  • 1–2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • saften från 1 citron
  • salt & svartpeppar ur kvarn
  • VINÄGERSMÖR:
  • 150 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • salt & svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Gnid in köttet med salt och peppar.

2

Skala pärl- och steklökarna och fräs dem hela i lite rapsolja i en gryta. Tillsätt honung och citronsaft och häll på vatten så att det täcker lökarna till hälften.

3

Koka dem mjuka under lock i cirka 10 minuter. Ta av locket och koka ner vätskan till ett simmigt spad. Smaksätt med salt och peppar.

4

Rör smöret mjukt. Skala och fi nhacka schalottenlöken. Blanda smöret med löken och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

5

Grilla biff arna på het grill eller i grillpanna i 3–5 minuter på varje sida. Låt köttet vila i ett par minuter.

6

Servera köttet varmt med honungslöken och en klick vinägersmör.

Övrigt

DRYCKESTIPS: Tina Montepulciano d'Abruzzo, ett klassiskt italienskt vin med inslag av mörka körsbär, plommon, choklad samt fat. Läs mer på systembolaget.se