Mina gröna

Gratinerad portabellosvamp med prästost

Servera dessa goda svampar med lite ruccolablad till kött, fisk eller fågel.

Gratinerad portabellosvamp med prästost

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 4 portabellosvamp
  • 4 msk mascarpone
  • 100 g riven prästost
  • 1 salladslök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 kvist rosmarin
  • 0,5 citron
  • salt

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Ringla olivolja i en ugnsform eller plåt, strö över lite flingsalt.

3


Lägg portabello med kupiga/runda sidan nedåt i formen. Skeda på mascarponeost i varje svamp.

4

Salta och strö över chiliflakes, pressa över citronjuicen på svampen. Strö över riven ost och plockad rosmarin.

5

Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.