Grannens blomkål med currydip

3.2K

Servera med currydip och käka med händerna. Prova gärna att fritera andra grönsaker också.

Grannens blomkål med currydip

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 dl kvarg
  • 1 äpple
  • 1,5 tsk garam masala-curry
  • 2 tsk honung
  • 1 knippe dill
  • salt
  • äppelcidervinäger
  • neutral rapsolja till fritering

Frityrsmet

  • 1 dl maizena
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl riven cocos
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner

  • Bryt upp blomkålen i buketter, blanda till frityrsmeten och ställ åt sidan.
  • Blanda kvargen med rivet äpple i en skål, tillsätt honung, curry och hackad dill.
  • Smaksätt med salt och ett stänk vinäger.
  • Värm upp oljan till 180 grader i en fritös. Vänd blomkålen i fritysmeten och fritera i ca 3-4 minuter tills den får fin färg och håller kvar sin spänst innanför det krispiga ytterhöljet!
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB