Jättegott!

Glaserat kanelsidfläsk

Här gör jag fläsket i hel bit, men ibland gör jag det skuret i grova tärningar och skippar aprikoser och timjan. Fläsket är även gott som ett tillbehör till annat grillat, både kött och fisk.

Foto: Charlie Drevstam

Glaserat kanelsidfläsk

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 600 g varmrökt sidfläsk i bit med svål
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kanel
  • 1 knippe färsk timjan
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skär många snitt genom fläsksvålen tätt efter varandra tills den är som »ribbad«. Späcka den med aprikoser.

2

Skär ett kryss i svålen med en vass kniv och grilla fläsket med fettsidan nedåt.

3

Ta upp fläsket och lägg det på dubbla aluminiumfolieark, häll över sirap och vinäger, strö över kanel och toppa med timjankvistar.

4

Lägg tillbaka paketet på grillen och låt fläsket ligga i cirka 30 minuter så att det blir riktigt varmt, vänd det då och då för att fördela

5

marinaden.

6

Skär fläsket i skivor och servera.