Här gör jag fläsket i hel bit, men ibland gör jag det skuret i grova tärningar och skippar aprikoser och timjan. Fläsket är även gott som ett tillbehör till annat grillat, både kött och fisk.
Foto: Charlie Drevstam
Glaserat kanelsidfläsk
Skriv ut receptIngredienser
- 600 g varmrökt sidfläsk i bit med svål
- 1 dl torkade aprikoser
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk kanel
- 1 knippe färsk timjan
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
Så här gör du
Skär många snitt genom fläsksvålen tätt efter varandra tills den är som »ribbad«. Späcka den med aprikoser.
Skär ett kryss i svålen med en vass kniv och grilla fläsket med fettsidan nedåt.
Ta upp fläsket och lägg det på dubbla aluminiumfolieark, häll över sirap och vinäger, strö över kanel och toppa med timjankvistar.
Lägg tillbaka paketet på grillen och låt fläsket ligga i cirka 30 minuter så att det blir riktigt varmt, vänd det då och då för att fördela
marinaden.
Skär fläsket i skivor och servera.