Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Frömusli med rostad kokos

Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.

Frömusli med rostad kokos

Skriv ut recept
Portioner: Ca 3 liter

Ingredienser

  • Havrekärnor 350 g
  • Melonkärnor 300 g
  • Pumpakärnor 150 g
  • Solroskärnor 400 g
  • Havregryn 50 g
  • Rostade kokosflakes 500 g
  • 1,5 dl Vatten
  • 1,5 msk Honung
  • 0,75 dl neutral linfröolja 
  • 1 msk kanel
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 2 krm salt

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 160 grader

2

Blanda alla frö och kärnor med vatten, honung, olja och kryddorna på en ugnsplåt. Lägg kokosflakes åt sidan till senare.

3

Rosta fröblandningen tills det är gyllenbrunt och torrt. Vänd ner fröblandningen med kokoschipsen när den svalnat och häll upp i burkar med lock.